Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко збирається сформувати окремий список - замахнувся на 10%

П'ятниця, 1 червня 2012, 12:12

Залишки національно-патріотичних сил завершують переговори з формування єдиної правоцентристської команди для участі у парламентських виборах-2012.

Про це заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко на прес-конференції в Полтаві днями, повідомляє "Україна молода".

За його словами, йдеться про єднання "залишків національно-патріотичних сил", які фактично розчинилися в інших партіях, із метою створення на базі об’єднаного суб’єкта виборів "політичної партії з новою якістю".

У коментарі виданню Костенко уточнив, що його партія ініціювала об’єднавчі процеси у середовищі націонал–демократів ще 2 роки тому – і відтоді він вів переговори з багатьма потенційними союзниками.

Зараз у переговори залучені УНП, "Наша Україна", УП "Собор" і ще низка патріотичних громадських організацій на кшталт "Просвіти", "Меморіалу", Спілки офіцерів України та деяких інших.

Повноцінне оформлення громадсько-політичного виборчого об’єднання Костенко пообіцяв уже днями – після того, як остаточно визначаться з форматом походу на вибори керівні органи "Нашої України".

Партію, яка стане "донором" для інших союзників, на переконання лідера УНП, ще належить визначити спільно, врахувавши насамперед розгалуженість її оргструктур та відсутність "інших проблем" – таких, як фінансові борги за попередні вибори.

За підрахунком Костенка, "Українську правицю", яка ще не проголосила себе учасником парламентських перегонів, уже готові підтримати "більше 10% виборців".

Лідера УНП не бентежать звинувачення у "підігруванні Банковій" та "зраді інтересів об’єднаної опозиції". Він вважає хибними "передвиборчі маневри" Комітету опору диктатурі.

За його словами, ідея представників КОДу об’єднатися для перемоги над чинною владою, а потім розбігтися "по своїх партійних квартирах" - не нова і ні до чого доброго не призведе.

"А якою буде політика парламенту, коли там, припустимо, сформується більшість із представників лівопопулістської "Батьківщини", ліберального "Фронту змін" і ­крайньоправої "Свободи"?", - поцікавився Костенко.

Зокрема, він вказав, що у програмі "Батьківщини", наприклад, немає відповіді на принципові для його партії питання.

Костенко зазначив, що принцип "хто не з нами, той проти нас" веде до розколу.

Як повідомлялося, партія "Наша Україна" збирається створити окрему від "Батьківщини" і "Фронту змін" об'єднану опозицію або йти на вибори окремо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування