Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гінеколог Богатирьова взялася за лікування гіпертонії

Середа, 13 червня 2012, 11:06

Віце-прем'єр-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час відвідування Калинівської районної поліклініки в середу особисто провела прийом пацієнтів як лікар загальної практики.

"Я хвилююся. Але не можу сказати, що для мене це новий досвід, тому що починала як простий лікар, і знаю, як розмовляти з людьми", - цитує Богатирьову її прес-служба.

Разом з Богатирьовою прийом пацієнтів проводив лікар загальної практики, який зазвичай приймає пацієнтів на даній ділянці.

Пацієнтка Людмила Василівна поскаржилася міністру охорони здоров'я на підвищений артеріальний тиск і часте погане самопочуття.

Богатирьова докладно розпитала пацієнтку про всі симптоми нездужання й після нетривалого консиліуму діагностувала гіпертонію із супутніми захворюваннями.

Міністр охорони здоров'я розписала курс підтримуючої терапії й наполегливо рекомендувала жінці регулярно відвідувати лікаря, передає Інтерфакс.

Вийшовши з кабінету, пацієнтка поділилася з журналістами своїми враженнями: "Спочатку я дуже хвилювалася. У нас же не прийнято, щоб такі великі люди спілкувалися із простими людьми. Але Раїса Василівна настільки тепла людина, вона настільки близько до серця прийняла мої проблеми, що я розслабилася".

Під час проведення прийому, до кабінету, де працювала Богатирьова вросла черга пацієнтів.

"Лікарі й пацієнти поставили системі охорони здоров'я однозначний діагноз: акцент, що ми робимо на первинній медичній допомозі, - правильний", - сказав міністр охорони здоров'я, вийшовши до журналістів по закінченні прийому.

"Переконана, що Мінздрав повинен робити все, щоб наближати медичну допомогу до людей, щоб вона була якісною й своєчасною. Саме таке завдання поставив перед нами президент України", - додала вона.

Як відомо, з 1977 по 1979 р. Богатирьова працювала лікарем-інтерном у горловській міськлікарні №2. В 1979-1980 р. Богатирьова - акушер-гінеколог медсанчастини №3 Новокраматорського машинобудівного заводу.

У наступні 10 років - акушер-гінеколог, голова профкому, заступник головлікаря Краматорської центральної міськлікарні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування