У Європарламенті заговорили про санкції проти бізнесу Януковича

П'ятниця, 15 червня 2012, 10:00

Європарламент може застосувати санкції проти України, якщо лідери опозиції, які перебувають в ув'язненні, не візьмуть участі у виборах

Про це заявив в ефірі 5 каналу депутат Європарламенту Вернер Шульц, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

"Вибори не будуть справедливими, якщо певні люди не будуть брати участь у цих виборах. Можливо, будуть і санкції. Ми можемо розглянути, наприклад, бізнес-зв'язки пана Януковича, або ми можемо подивитися на махінації, які були пов'язані з корупцією при будівництві стадіону (НСК "Олімпійський")", - сказав він.

"В України дуже великі проблеми з корупцією", - додав Шульц.

При цьому, за словами євродепутата Ребеккі Хармс, справедливу оцінку виборам в Україні можна буде дати тільки за умови участі в них лідерів опозиції.

"Якщо найважливіші керівні особи опозиційних партій не будуть брати участь у цих виборах, це буде недоліком", - заявила вона.

Крім того, за її словами, для відновлення позитивного діалогу з Європейським Союзом щодо угоди про асоціацію, в Україні мають бути припинені політичні переслідування.

"Я всім серцем хотіла б, щоб люди в Україні одержали певну вигоду від такої угоди. І це буде тільки тоді, коли в Україні будуть припинені порушення прав людини, і коли Янукович перестане мститися опозиції", - сказала Хармс.

Нагадаємо, раніше соціал-демократи Європарламенту почали обговорення можливості введення санкцій для України у випадку, якщо Тимошенко не візьме участь у виборах у Раду. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News