Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палити не можна буде з 16 грудня

Понеділок, 18 червня 2012, 21:04

В офіційній пресі оприлюднено закон, що забороняє паління у громадських місцях та обмежує площу місць для паління у ресторанах до 10%.

Закон набирає чинності через 6 місяців після опублікування, тобто, 16 грудня 2012 року, повідомляє "Укрінформ".

Зміни до законодавства України, що стосуються обмеження місць паління, опубліковані у виданні "Голос України".

Документом, зокрема, забороняється паління тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у приміщеннях підприємств ресторанного господарства; у приміщеннях закладів культури (зараз дозволено у спеціально відведених для цього місцях); у приміщеннях закритих спортивних споруд (зараз дозволено у спеціально відведених для цього місцях).

Заборона стосується також ліфтів і таксофонів; установ охорони здоров’я; навчальних та освітньо-виховних закладів; дитячих та спортивних майданчиків; стадіонів; під’їздів житлових будинків; підземних переходів; громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення і зупинки громадського транспорту).

Закон також визначає, що власники відповідних споруд або окремих приміщень зобов’язані відвести спеціальні місця для паління, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% загальної площі відповідної будівлі або приміщення, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

За розміщення попільничок або паління у ресторанах законом передбачається штраф від 1 до 10 тисяч гривень, цим же штрафом карається невідведення спеціальних місць для паління, необладнання їх витяжкою чи іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування