Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світ вважає кризу євро - найбільшою небезпекою для економіки

Вівторок, 19 червня 2012, 11:25

Учасники саміту "Великої двадцятки" у Мексиці в Лос-Кабос висловили тривогу із приводу відсутності видимого прогресу в боротьбі із кризою в єврозоні.

Про це повідомляє ВВС.

Глава Організації економічного співробітництва й розвитку вважає кризу єврозони "найбільшою небезпекою, що загрожує світовій економіці".

Як сказав глава Всесвітнього банку Роберт Зелик, "ми чекаємо, коли Європа нарешті скаже нам, що вона збирається робити".

А глава СОТ Паскаль Ламі попередив, що криза єврохони уже стає джерелом поширення небезпечної тенденції. За словами Ламі, атмосфера невизначеності сприяє росту протекціонізму, а це, у свою чергу, загрожує вільній торгівлі.

Жозе Мануель Баррозу відреагував на ці претензії у достатньо різких висловлюваннях. За його словами, "це проблема не тільки Європи, але й усього світу".

"Відверто кажучи, ми прибули сюди не для того, щоб вислухувати наставляння із приводу демократії або економіки", - сказав глава Єврокомісії журналістам, додавши, що він очікує від лідерів "Великої двадцятки" схвалення кроків, що вживаються ЄС.

Президент Росії Володимир Путін виступив за те, щоб країнам, які страждають від кризи, дозволили вживати протекціоністських заходів.

"Настав час прийти до чесної угоди про припустимий рівень протекціоністських заходів, на які уряди можуть піти, щоб захистити робочі місця в часи глобальної кризи", - сказав Путін.

"Для форуму, який увесь час голосно заявляє про те, що двигуном росту є вільна торгівля, ці слова звучали достатньо єретично ", - відзначає ВВС.

Про важливість не допустити протекціонізму казав на саміті в Лос-Кабосі й Барак Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: