Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Єгипті оголосили переможця президентських виборів

Неділя, 24 червня 2012, 18:17

Переможцем президентських виборів у Єгипті оголошено лідера помірного ісламського руху "Брати-мусульмани" Мохаммеда Мурсі.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, в неділю виборча комісія Єгипту оголосила офіційні результати президентських виборів.

Суперником Мурсі у другому турі виборів був Ахмед Шафік - колишній прем'єр-міністр країни часів президента Хосні Мубарака.

За даними єгипетського виборчкому, 60-річний Мурсі отримав 51,7% голосів, а за Шафіка проголосували 48,3% виборців.

Оголошення про результати виборів в прямому ефірі транслювалося на площі Тахрір у Каїрі, де його слухали тисячі демонстрантів. Звістка про перемогу Мурсі була зустрінута криками тріумфу. Прихильники "Братів-мусульман" розмахують прапорами, на площі також чутні розриви петард.

Мурсі був резервним кандидатом "Братів-мусульман" на президентських виборах і брав участь у кампанії після того, як від перегонів був відсторонений Хайрат Шатер (формальною причиною недопущення останнього до виборів була судимість за часів президента Мубарака).

У першому турі президентських виборів Мурсі зайняв перше місце, отримавши 25% голосів. Він випередив Шафіка майже на 250 тисяч голосів.

У столиці Єгипту посилено заходи безпеки, будівля виборчої комісії Єгипту оточена танками.

Раніше і Мурсі, і Шафік оголосили себе переможцями виборів.

Кореспондент Бі-бі-сі в Каїрі відзначає, що країна глибоко розколота і ситуація може ще більше загостритися після оголошення офіційних результатів виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування