Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС просто зобов'язаний спростити візовий режим - євродепутат

Понеділок, 25 червня 2012, 19:59

Рада Євросоюзу і Єврокомісія мають вжити всі необхідні кроки, щоб без зволікань укласти з Україною доповнення до Угоди про спрощення візового режиму.

Про це заявив глава делегації Європейського парламенту по зв'язках з Україною Павло Коваль, передає "Інтерфакс-Україна".

Він констатував, що комітет з питань парламентського співробітництва Україна-ЄС неодноразово підкреслював особливу важливість встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Зокрема, це важливо "для багатьох українців - представників громадських організацій, компаній" та для встановлення міжлюдських контактів.

"У цьому контексті в рекомендаціях, які були затверджені на минулому засіданні комітету 12-13 червня, було заявлено, що спрощення поїздок українських громадян не повинні залежати від політичного клімату у відносинах між Україною і ЄС", - підкреслює європейський депутат.

У зв'язку з цим Коваль нагадав, що Угода між Україною та ЄС про внесення змін до Угоди про спрощення візового режиму була парафована ще 16 лютого 2012 року.

"У світлі недавніх подій слід очікувати, що угода буде підписана найближчим часом", - зазначив єврочиновник.

"Ми закликаємо Комісію та Раду ЄС вжити всі необхідні кроки, щоб без зволікання укласти Угоду для того, щоб послати сильний сигнал українським людям, що, незважаючи на політичні перешкоди, ЄС готовий активно підтримувати їх очікування", - заявив він.

Як відомо, раніше повідомлялося, що віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання юстиції, фундаментальних прав і громадянства, Вівіан Редінг блокує подальше спрощення процедури оформлення віз з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: