Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ємен вимагає від України повернення грошей за танки

Вівторок, 26 червня 2012, 09:22

Ємен вимагає від України повернення грошей за контрактом, підписаним із "Укроборонпром" минулого року і не виконаному "з навігаційних причин".

З такою метою в понеділок в Україну прибув племінник колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха Тарік Салех, повідомляє Комерсант-Україна.

Про прибуття племінника колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха в Україну повідомила газета Yemen Post.

"Під час масових протестів проти режиму президента Алі Абдаллы Салеха (2011 рік) влада Ємену уклала з Україною договір на поставку військової техніки, що включало важку зброю й танки. Однак вона не була доставлена замовнику з навігаційних причин",- говориться в публікації.

За даними Yemen Post, Салех прибув в Україну разом з бізнесменом, що брав участь в угоді як партнер уряду Ємену. 

Як відомо, антиурядові виступи почалися в Ємені наприкінці січня 2011 року. Вони тривали більше року й призвели до збройного конфлікту між опозиціонерами й лояльними режиму військами.

У квітні Алі Абдалла Салех, що правив країною 32 роки, під тиском повстанців склав із себе президентські повноваження в обмін на гарантії недоторканності для себе й членів своєї родини. 

Як повідомив співрозмовник, знайомий з умовами поставок озброєнь, неофіційний характер візиту Салеха пояснюється тим, що контракт міг укладатися не з міноборони Ємену, а через фірму-посередника.

"Ця фірма може залучати до вирішення питань колишню урядову особу, тим більше якщо ця людина займалася питаннями оборони в Ємені",- сказав співрозмовник.

"Тому він, як уповноважена особа, приїхав із представником цієї структури домагатися виконання умов договору. Це юридично правильна ситуація. Тепер українській стороні доведеться розбиратися, чому контракт не був виконаний", - сказав співрозмовник. 

Керівник апарата гендиректора "Укроборонпрому" Олег Кошелев заявив, що Україна не має контрактів щодо поставок важкої техніки в Ємен.

"Останні подібні контракти з Єменом були закриті в 2004 році. Швидше за все єменські газети переплутали Україну з однією з країн колишнього СРСР. Бізнесмен, що прибув із Салехом, є посередником Ємену в контрактах із цією країною по поставках озброєнь. Думаю, що саме туди прилетів Салех",— заявив Кошелев. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: