Обвинувачення Тимошенко просить перерву, а вона – продовжувати без неї

Вівторок, 26 червня 2012, 11:25

Державне обвинувачення просить Вищий спеціалізований суд перенести розгляд касації Юлії Тимошенко до висновку судово-медичної експертизи про стан її здоров'я.

Відповідне клопотання заявила в суді представник держобвинувачення на розгляді касації екс-прем'єра, прокурор Оксана Дрогобицька, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прошу й наполягаю на тому, щоб справу перенести до рішення судово-медичної експертизи", - сказала вона.

Прокурор запропонувала провести наступне засідання в цій справі після 10 липня, тобто після наступного засідання Київського райсуду Харкова, який і постановив провести експертизу стану здоров’я Тимошенко на предмет того, чи може вона брати участь у засіданнях у справі щодо ЄЕСУ.

Водночас, Тимошенко своїм клопотанням просить Вищий спецсуд розглядати касаційну скаргу на незаконність "газового" вироку за її відсутності.

"До суду надійшло клопотання Юлії Тимошенко про продовження розгляду скарги за її відсутності. Аналогічне клопотання заявлено також і захисником Олександром Плахотнюком", - сказав головуючий у справі суддя Станіслав Міщенко.

У свою чергу, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив: "Я прошу суд з'ясувати, звідки у прокурора є постанова Київського райсуду Харкова, оскільки я, як учасник того процесу досі не маю копії цього рішення".

Після цього захисник Плахотнюк заявив відповідне клопотання, зазначає прес-служба екс-прем’єра.

Власенко на початку судового засідання також заявив про грубі порушення прав учасників процесу при розгляді скарги 15 травня.

Проте захист поки ще не заявляє відвід складу суддів Вищого спецсуду з розгляду цивільних та кримінальних справ, які розглядають скаргу захисника Плахотнюка.

За процесом спостерігають екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, які уповноважені Європарламентом моніторити судовий розгляд справ Тимошенко.

Власенко сказав журналістам, що мандат Кокса й Кваснєвського "не дозволяє їм озвучувати коментарі до завершення місії спостереження".

Він повідомив, що зустрічався з ними, але зустріч теж не може коментувати.

Та, за словами Власенка, очі Кваснєвського й Кокса під час засідання суду у Харкові від подиву "були великі": "Таких "вагітних" очей я не бачив ніколи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування