Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Над пастором Черновецького нависла нова справа

Вівторок, 26 червня 2012, 12:53

Пастора Сандея Аделажу можуть перевести зі статусу свідка у статус обвинуваченого у справі ПП "Грант", що інвестувало гроші парафіян у будівництво.

Наразі пастор "Посольства Божого" проходить у цій справі у якості свідка, а обвинуваченим є у справі фінансової піраміди "Кінгз Кепітал".

Однак нещодавно одну з фігуранток справи ПП "Грант", пов'язаного із церквою "Посольство Боже", Ірину Данильченко взяли під варту, пише "Сегодня".

За словами адвокатів, вона може дати свідчення проти Аделаджі.

За версією слідства, Данильченко брала гроші в парафіян церкви "Посольство Боже" для інвестицій у будівництво. Потерпілі в цілому вклали близько $1 мільйона, але ні грошей, ні права власності на нерухомість так і не одержали.

"Коли почалося слідство по "Гранту", Ірину закрили в СІЗО. Вона там дала показання, що 30% прибутки вона віддавала Сандею, і саме він дав їй вказівку створити "Грант". Зізнання є і в письмовій формі, і на відео", — розповів адвокат постраждалих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук.

За його словами, тоді Сандей проходив у справі в статусі обвинувачуваного, його навіть затримав УБОЗ, але потім чомусь відпустив.

"А коли Ірині змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд, на досудовому слідстві вона дала нові свідчення, мовляв, я обмовила Сандея, він гарна людина й ні до чого не причетний. Видно, з нею хтось попрацював. Пастора відразу ж перевели в статус свідка. Він досі у цьому статусі", — сказав Боднарук.

Зараз же ситуація знову змінилася. За словами Бондарука, на минулому суді Данильченко зізналася, що в неї є квартири в Києві, про які не знало слідство.

"І вона навіть уже домовилася з банками, що квартири продасть і поверне гроші потерпілим. Після заяви жінки прокурор внесла клопотання про зміну запобіжний заходу — на "взяття під варту", - сказав він.

"Тепер Ірина говорить, що розповість про Сандея всю правду: де гроші, квартири, хто в кого брав. Дуже велика ймовірність, що після цього прокуратура на абсолютно законних підставах буде клопотати, щоб зробити із Сандея-свідка — підсудного і по цій справі", — сказав адвокат.

Але сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту" не має жодного стосунку і по "Кінгз Кепітал" його оббрехали.

Як відомо, за висунутими обвинуваченнями Сандею може загрожувати до 12 років в'язниці.  

Парафіяни ж продовжують захищати свого пастора, мовляв, Ірину змусили оббрехати Сандея.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування