Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко піде до Європейського суду, не чекаючи рішення по касації

Вівторок, 26 червня 2012, 13:37

Захист Юлії Тимошенко звертатиметься до Європейського суду незалежно від розгляду касаційної скарги у "газовій справі" Вищим спеціалізованим судом.

Про це заявив захисник екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко на брифінгу, коментуючи чергове перенесення судового засідання на 12 липня, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Ми маємо достатньо доказів безпідставного і незаконного перенесення слухання справи. Тобто цей суд уже показав себе як упереджений, і є підстави говорити, що ми вичерпали всі можливості правового захисту Юлії Тимошенко в Україні у цій справі", - сказав він.

"Судді можуть переносити слухання протягом 10 років безпідставно, не ґрунтуючись на законі, але це не означає, що Юлія Володимирівна буде позбавлена можливості звертатися до європейського суду за захистом своїх прав", - підкреслив Власенко.

Захисник також наголосив, що аргументи прокурора про обов’язкову присутність Тимошенко безпідставні, оскільки обов’язкова явка підсудної особи має бути лише у суді першої інстанції, "а на касаційному розгляді – це право окремої персони".

"Абсолютно зрозуміло, що Янукович не хоче отримати будь-яке рішення касаційного суду, яке повністю відкриє двері скарзі Юлії Тимошенко до Європейського суду і зніме всі перешкоди до розгляду скарги 28 серпня 2012 року", - сказав він.

Власенко вкотре запевнив, що всі порушені проти Тимошенко кримінальні справи мають виключно політичних характер.

"Головна мета всіх цих кримінальних справ – усунути Тимошенко від політичного життя України і позбавити її можливості бути обраною на парламентських виборах 2012 року", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: