Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну просять не забороняти пропаганду гомосексуалізму

Вівторок, 26 червня 2012, 15:10

Human Rights Watch та Amnesty International закликають Верховну Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму, спрямованої на дітей.

Як повідомляє Human Rights Watch, відповідне звернення було надіслано голові Верховної Ради у понеділок.

"25 червня Human Rights Watch та Amnesty International написали голові українського парламенту Володимиру Литвину із проханням відхилити два проекти законів, які матимуть вплив на дискримінацію геїв, лесбіянок, бісексуалів у їхньому праві на свободу висловлення думок, асоціацій і зібрань", - сказано в повідомленні.

Зокрема, йдеться про законопроект №10290, зареєстрований у ВР 30 березня "регіоналом" Вадимом Колесніченком, у якому пропонується визначити проведення мітингів, парадів, акцій, пікетів і демонстрацій, метою яких є навмисне поширення будь-якої позитивної інформації про гомосексуалізм, формами відповідної пропаганди.

За пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх законопроектом передбачено притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, зазначають "Українські новини".

Міжнародні правозахисні організації просять відхилити його.

Human Rights Watch також закликає українську владу розслідувати інцидент із побиттям голови оргкомітету гей-форуму Тараса Карасійчука в ніч із 21 на 22 червня в Києві.

"Тарас Карасійчук став мішенню нападника явно тому, що він гей, який просуває права ЛГБТ. Влада має негайно розслідувати цей жорстокий напад, і розглядати його як злочин на ґрунті ненависті", - сказала заступник директора Human Rights Watch у Європі й Центральній Азії Рейчел Денбер.

У повідомленні зазначається, що Україна є об'єктом рекомендацій Комітету міністрів Ради Європи про заходи щодо боротьби з дискримінацією за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності.

Це включає вимогу щодо забезпечення ефективного, швидкого й безстороннього розслідування ймовірних злочинів й інших інцидентів, у яких сексуальна орієнтація або гендерна ідентичність жертви є мотивами злочинця.

Раніше міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття невідомим Карасійчука.

20 травня невідомі побили лідера гей-форуму Святослава Шеремета й Максима Касянчука після того, як вони роз'їхалися по домівках після гей-параду, що не відбувся, у Києві.

24 травня США закликали українську владу відреагувати на насильство стосовно учасників гей-параду, який так і не відбувся у Києві.

Високий представник Європейського Союзу з іноземних справ і політики безпеки Кетрін Ештон висловлювала стурбованість насильницьким зривом гей-параду, а Human Rights Watch заявляла, що Україна має забезпечити права геїв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...