Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вже 7 років не постачає бронетехніку в Ємен - джерело

Вівторок, 26 червня 2012, 16:51

Україна не постачає бронетехніку в Ємен із 2005 року, заявило джерело в збройових колах.

Так джерело прокоментувало "Інтерфакс-Україна" повідомлення ЗМІ про те, що в Україну прибули родичі екс-президента Ємену нібито у зв’язку зі зривом підписаного в 2011 році контракту на поставку в Ємен важкого українського озброєння, включаючи танки.

"Україна не постачає бронетехніку в Ємен із 2005 року, що відображено в Реєстрі звичайних озброєнь ООН: ще в 2004 році єменській стороні було постачено 64 українських БМП-2. У наступні роки, що нескладно перевірити, Україна забезпечувала для Ємену поставки авіатехніки, її модернізацію", - сказав співрозмовник агентства.

"Не виключено, що повідомлення єменських ЗМІ, підхоплені в Україні, спиралися на неточну інформацію: на Близькосхідному збройовому ринку свої інтереси мають багато країн колишнього СРСР, скажімо, ті ж РФ, Білорусь, Казахстан. Єменські джерела могли помилитися", - пояснив він.

Водночас, за словами співрозмовника, Україна зацікавлена в просуванні своєї зброї на Близькосхідний регіональний збройний ринок, включаючи Ємен.

"Близькосхідний регіон, безумовно, входить до числа конкурентних регіональних збройних ринків, і Україна планує розширювати свою присутність у цьому регіоні. Ємен - один із наших партнерів на цьому ринку, і його інтереси в останні роки зосереджені на модернізації бойової авіатехніки: це L-39C і Міг-21", - зазначив він.

У держкомпанії "Укрспецекспорт" не стали коментувати інформацію про те, що Ємен вимагає від України повернення грошей за контрактом, підписаним із ДК "Укроборонпром" торік і не виконаним "з навігаційних причин".

"Можу лише сказати, що жодних візитів в Україну наших єменських партнерів, ні минулого, ні поточного тижня не було і не заплановано", - зазначив співрозмовник агентства.

Раніше Yemen Post із посиланням на джерела єменського веб-сайту al-ahali повідомила, що минулої неділі з неофіційним візитом в Україну прибув племінник екс-президента Ємену Алі Абдалли Салеха - Тарік Салех для проведення переговорів про зрив укладеного з Україною в 2011 році через посередника в уряді контракту на постачання в Ємен українських важких озброєнь, включаючи танки.

Українські ЗМІ передрукували це.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування