Литвин каже, що за законом мав зіграти на руку "регіоналам"

Вівторок, 5 червня 2012, 13:04

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує, що діяв в межах регламенту під час розгляду "мовного" питання.

Таким чином він відповів на прохання журналістів пояснити свої дії, коли він раптово переніс в часі розгляд закону Колесніченка, що зіграло на руку Партії регіонів.

Згідно порядку денного, затвердженого погоджувальною радою на вівторок, "мовний" проект мав розглядатися третім, а не першим.

"Я не збираюся нікому нічого пояснювати. У минулий четвер Верховна Рада не завершила розгляд цього питання, тому сьогодні Верховна Рада мала прийняти рішення, оскільки відповідно до закону про регламент ми не мали права переходити до іншого питання, поки не завершено попереднє", - сказав він.

"Проектів законів було п'ять, перші два депутати відкликали, третій за авторством Колесніченка і Ківалова взято за основу, четвертий також був знятий, а п'ятий за авторством Катерини Самойлик був прийнятий за основу", - додав Литвин.

"Це очевидно, що жодних підступних кроків і дій не було", - сказав він.

На запитання, коли, на його думку, відповідний закон буде прийнятий у другому читанні і в цілому, Литвин нагадав, що відтепер у депутатів є 14 днів на внесення поправок до проекту закону, а крім того закон має розглянути профільний комітет.

Він також нагадав, що особисто виступає проти цього законопроекту, "оскільки він не буде виконуватись навіть якщо буде прийнятий".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування