Син Януковича виступив проти Порошенка

Четвер, 7 червня 2012, 17:23

Депутат Віктор Янукович вважає, що підвищення мита на імпортні автомобілі є найгіршим способом захисту національного виробника.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу депутата.

"Введення спецмита на ввезення автомобілів матиме руйнівні наслідки для українського ринку", - заявив Янукович-молодший, коментуючи ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Він акцентує увагу на тому, що "спецмито на автомобілі - один з найгірших методів захисту українського автопрому".

"Якщо ми говоримо про розвиток, а не про консервацію галузі, на ринку повинна працювати вільна конкуренція. На умовах, що пропонуються, можна врятувати одну-дві компанії на декілька років, але не індустрію в цілому", - сказав регіонал.

"Ціни на українські автомобілі відразу ж підвищаться, але не за рахунок поліпшення якості, просто на ринку не буде вибору. При цьому, найбільше постраждає середній клас населення", - заявив Янукович-молодший.

На його думку, спецмито також погіршить позиції України на світовому ринку: "Якщо буде реалізовано цей недалекоглядний крок, у відповідь можемо отримати відповідні санкції з боку членів СОТ на український експорт - АПК, металургію і так далі".

Як відомо, раніше міністр економіки Петро Порошенко повідомив, що Міжвідомча комісія із зовнішньої торгівлі ухвалила рішення про підвищення мита на імпортні автомобілі, проте документ ще не опубліковано й він не набув чинності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування