Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка визнали, що засуджені у Лівії українці не нафтовики

Субота, 9 червня 2012, 00:50

Україна має інструменти тиску на Лівію, які допоможуть звільнити українських полонених, що засуджені в цій країні.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин в ефірі Шустер Live.

"Будемо відверті, якби режим Каддафі переміг в громадянській війні, то ці люди б із орденами з грошима давно б уже повернутися в Україну", - зазначив він.

"Я гарантую, що 10 років ці люди не будуть відбувати строк в Лівії. Ми їх звідти витягнемо і ми переконані, що і апеляція вже допоможе. Якщо ні, у нас є інші інструменти тиску на Лівію", - запевнив дипломат.

"Треба розуміти, з якою країною ми маємо справу, з якими реаліями ми маємо справу. Яких надмірних демократів привели до влади інші демократи з певних наших західних країн-партнерів", - уточнив Волошин.

При цьому представник МЗС наголосив, що "ці люди там, вибачте, не фініки збирали".

"Коли керівник групи, старший групи, який отримав довічне ув`язнення, під час слідства, і нам показували ці матеріали, коли він каже: я був змушений під дулом пістолета, там під загрозами лівійських спецслужб, зібрати групу, спеціально привезти їх, щоб вони ремонтували військову техніку в інтересах режиму Каддафі, то на який виправдальний вирок в цій ситуації можна розраховувати?", - зазначив дипломат.

Волошин розповів, що керівник групи "має певний стосунок до спецслужби однієї з сусідніх країн".

"Коли ця людина привозить цих людей, які всі фактично мають військову освіту, ніхто з них не нафтовик, ніхто з них не працював у нафтовій галузі", - уточнив він.

"Ми витягли звідти двох громадян. Сина керівника групи. Його син був кухарем. Чому його відпустили? Дуже просто. Тому що він співпрацював зі слідством, і тому що він кухар. Він апріорі не міг ремонтувати військову техніку", - додав представник міністерства.

Як відомо, 27 серпня 2011 року лівійські повстанці атакували офіс російсько-лівійської нафтової компанії "Дакара" в Тріполі. Після обшуку всі співробітники, серед яких українці, білоруси і росіяни, були заарештовані.

Місцева прокуратура звинуватила їх в пособництві армії Каддафі - нібито ті ремонтували для полковника військову техніку.

4 червня Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: