Біля "Олімпійського" затримали активіста, який хотів провести виставку

Неділя, 1 липня 2012, 17:26

Активіста Центру громадянських свобод затримали під час проведення в Києві фотовиставки "Права людини поза грою".

Про це "Українській правді" повідомили колеги затриманого.

За їх словами, виставка, яка розпочалася 8 червня у Києві і проходила в кількох українських містах, у неділю закривалася в Києві на вулиці Шота Руставелі, про що було повідомлено міську владу.

Під час проведення виставки до активістів підійшли міліціонери з вимогою її згорнути. Вони мотивували свої вимоги рішенням суду, яке забороняє проведення будь-яких акцій у Києві через Євро-2012.

Коли активісти відмовилися згортати акцію, активіста Назарія Боярського було затримано й доправлено до Печерського райвідділу міліції.

За словами колег, через годину після затримання його не було зареєстровано у відділку, однак він повідомив, що на нього складають адмінпротокол. При цьому адвоката до затриманого не допускають.

Пізніше відділ зв’язків з громадськістю київської міліції повідомив, що в неділю на ділянці території, яка визначена, як прилегла до НСК "Олімпійський", 34-річний мешканець Вінницької області "влаштував дійство, яке він називає експозицією мандрівної фотовиставки".

За інформацією міліції, експозиція складалася з розгорнутого вручну банеру, з нанесеною фотографією ув’язненого іноземного громадянина.

Працівники міліції роз’яснили активісту, що постановою Окружного адміністративного суду Києва з 11 червня по 2 липня обмежено право громадян на проведення громадських акцій на зазначеній території та запропонували припинити правопорушення.

На зауваження працівників міліції цей громадянин не відреагував, свої дії не припинив, після чого його було затримано та доставлено до Печерського райуправління міліції.

Інформація про те, що "його не було зареєстровано у відділку", не відповідає дійсності, заявили в прес-службі.

Зазначається також, що, відповідно анонсу, виставка мала пройти у Києві 8-10 червня 2012 року у науково-культурно-розважальному центрі ATMASFERA 360.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст.185-1 КУпАП. Рішення про його покарання визначатиме суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування