Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість протестів в Україні б'є рекорди

Вівторок, 10 липня 2012, 11:34

Незважаючи на прихід літа – традиційного періоду відпусток та затишшя у соціально-політичному житті – кількість протестів в Україні б’є рекорди.

Такими є результати дослідження "Центру дослідження суспільства".

Так, упродовж травня на вулицях України відбулася 321 протестна подія, а упродовж червня – принаймні 323, а також зафіксовано 62 негативні і 28 позитивних реакцій на протести.

Останній раз рекордну кількість протестів ЦДС фіксував у березні 2012 року.

Водночас на минулому тижні побито абсолютний тижневий рекорд кількості протестних подій за весь період моніторингу. З 30 червня по 6 липня на вулицях України відбулося принаймні 139 протестних подій, зафіксовано 27 негативних та 19 позитивних реакцій на протести.

Таким чином, у середньому минулого тижня щодня відбувалося майже 20 протестних подій (у 2011 році щодня в середньому близько шести).

Однією з причин спалаху протестів під стінами владних установ стало прийняття закону про мови.

Дві третини акцій (93 протестних події), які мали місце минулого тижня, стосувалися "мовного питання". Найчастіше за мову люди виходили протестувати у Львівській (16 подій), Івано-Франківській (9), Харківській (6), Рівненській (6), Закарпатській (5) областях та у Києві (9 подій).

Аналіз учасників протестів довкола "мовного питання" показав високу зацікавленість у ньому з боку політичних партій. Минулого тижня вони взяли участь у 68% (63 події) "мовних" протестів (загалом за 2011 рік партії брали участь лише в 34% від усіх протестних подій).

Водночас попри високу участь політичних партій загальна кількість учасників "мовних" протестів не була високою. 

У Центрі відзначають, що "характерні висока мобілізація політичних партій та невисока кількість учасників протестів довкола закону про мови вказують на зацікавленість політиків у створенні "мовного" ажіотажу та низьке бажання звичайних громадян приймати активну участь у цьому конфлікті".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування