Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ сподіваються, що Тимошенко й Луценка пустять на вибори-2012

Середа, 11 липня 2012, 15:27

Парламентська асамблея ОБСЄ закликає Україну переглянути ст. 364 і ст. 365 КК, гарантувати медобслуговування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка й Валерія Іващенка, а також допустити їх до виборів 2012 року.

Про це говориться в тексті резолюції, ухваленої на засіданні ПА ОБСЄ й наданої на прес-конференції в середу головою парламентського комітету з закордонних справ Олегом Білорусом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Парламентська асамблея ОБСЄ висловила стурбованість загальним погіршенням політичного становища в Україні з погляду виконання нею своїх зобов'язань у сфері прав людини, верховенства закону й демократії, і, зокрема, утриманням під вартою колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко й випадками неналежного поводження з нею, на що також вказувалося у виступах на останньому зимовому засіданні ОБСЄ", - говориться в резолюції.

У тексті документа зазначається: "Парламентська асамблея ОБСЄ наполегливо закликає Україну до дотримання закону, прав людини й демократії відповідно до узятих нею в рамках ОБСЄ зобов'язань у сфері людського виміру до початку свого головування в ОБСЄ у 2013 році".

"Парламентська асамблея ОБСЄ закликає Україну змінити своє кримінальне законодавство й Конституцію, якщо це необхідно, щоб уникнути проведення політично мотивованих судів, і, зокрема, переглянути статті 364 і 365 Кримінального кодексу України у відповідності зі стандартами Ради Європи, а також реформувати прокуратуру за рахунок передачі її надлишкових повноважень іншим відповідним до органів і установам", - зазначається у резолюції.

"ПА ОБСЄ наполегливо закликає українську владу забезпечити здоров'я й гарантувати медичне обслуговування низки колишніх посадових осіб уряду, що перебувають нині у в'язниці, включаючи Луценка, Іващенка й Тимошенко, а також дозволити без якихось попередніх умов медичний огляд і, за необхідності, лікування незалежними лікарями за межами в'язниці й за межами України", - також говориться в документі.

Крім того, ПА ОБСЄ висловлює сподівання на виконання Україною узятих нею в рамках ОБСЄ зобов'язань щодо проведення демократичних виборів "шляхом створення всім політичним силам і лідерам, включаючи ув’язнених, можливостей для участі в майбутніх парламентських виборах, призначених на 28 жовтня 2012 року, в обстановці свободи і справедливості".

ПА ОБСЄ також рекомендує парламенту України уникати внесення змін до законодавства про парламентські вибори незадовго до дня їх проведення.

Асамблея сподівається, що майбутні вибори знову пройдуть у відповідності зі стандартами ОБСЄ й закликає держави-учасниці ОБСЄ й інші відповідні міжнародні установи взяти всебічну участь у місії за спостереженням за виборами в Україні 28 жовтня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...