Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Франції провели пікет проти "языка"

Четвер, 12 липня 2012, 09:14

Репрезентативний комітет українських організацій Франції провів у середу в ста метрах від посольства України в Парижі протестну акцію проти нового закону про мови.

Про це повідомляє Тиждень.

Безпосередньо під дверима амбасади не дозволила провести пікет французька поліція, загородивши вхід до дипломатичної установи власним мікроавтобусом.

Попри зливу, на акцію зібралися близько сотні осіб. Її учасники тримали плакати: "Ківалов, мову не вкрадеш!", "Єдина мова, єдина держава, єдина нація", "Український президент — убивця демократі", "Рідну мову не дамо нікому" та інші.

 

 

Голова комітету Наталка Пастернак передала політичному раднику посольства Олегу Кобзистому відозву з понад шестистами підписами.

 В документі, адресованому до Верховної Ради, міститься заклик до спікера Володимира Литвина не підписувати контроверсійний закон.

"Я розумію вашу тривогу", - заспокійливо звернувся до громади пан Кобзистий, який досить швидко, в супроводі мовчазного колеги, який не представився, вийшов до мітингучих.

"Але давайте почекаємо. Закон пройшов лише два читання. Його ще не підписували голова парламенту та Президент. Невдовзі уряд зробить експертизу законопроекту. Якщо він не відповідає стандартам демократії, Президент не стане його підписувати", - сказав він.

Всі фото "Тижня"

Коли учасники пікету вже збиралися розходитися, до них несподівано підійшов посол Олександр Купчишин. "Я з вами, я — за українську державну мову", - запевнив він учасників акції.

Але на прохання голови громади Наталки Пастернак підтвердити слово ділом та підписати відозву до Верховної Ради не відгукнувся.

Посол також попросив "не поспішати, бо законотворчий процес не завершено", докорив деяким з французьких українців, що вони "не досконало розмовляють українською" й на прощання запросив усіх на прийняття з нагоди свята незалежності 24 серпня.

У середу також пікет відбувся у Празі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: