Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кривдник Макар на суді аплодував і смішив прокурорів

Четвер, 12 липня 2012, 22:27

На засіданні суду у справі про зґвалтування і вбивство Оксани Макар один з підозрюваних веселив присутніх і прокурорів.

Про це у четвер повідомляє кореспондент ТСН.

Під час свідчень бармена бару "Рибка" Наталії Коваль, де познайомилися підозрювані і Макар, Євген Краснощок поводив себе дуже активно.

Коли вона казала, що Оксана була дівчиною легкої поведінки, він зааплодував.

Після закінченні допиту бармена Краснощок встав і поставив їй питання, чи справді він пішов з бару в обнімку з Макар. Вона підтвердила це, на що Краснощок сказав: "Капець! Краще б я з Артемом Погосяном (інший підозрюваний) обнімався!".

Це викликало смішки в залі - посміхнулись навіть судді і прокурори.

Також дала свідчення дівчина, яка працювала з Краснощоком. Вона дала йому надзвичайно позитивну характеристику, назвавши його "чудовим і класним" хлопцем. Вона наголосила, що не може повірити, ніби Краснощок справді зробив те, у чому його звинувачують.

Водночас адвокат Віктор Василюк, який представляє інтереси загиблої дівчини, назвав свідчення бармена упередженими, оскільки вона була знайома і спілкувалась з Краснощоком та Погосяном.

Також в суді допитали третього співробітника ППС, який діставав дівчину з підвалу, і старшого уповноваженого карного розшуку Центрального райвідділу міліції старшого лейтенанта Миколу Дуду.

Останній повідомив, що як тільки дівчина назвалась Ксюшею Макар і сказала, що вона з села Луч, той відразу пробив її по базі, в якій виявилась фотографія дівчини та інформація про те, що на неї раніше був складений якийсь протокол. Він уточнив, що до кримінальної відповідальності дівчина точно не притягувалася.

Про те, що Макар зґвалтована, за словами Дуди, вони дізналися зі свідчень Євгена Краснощока.

В свою чергу підсудний Краснощок заявив, що він впізнав Дуду, останній нібито чинив на нього психологічний тиск, погрожуючи "важчими томами" і зажимом пальців у дверях.

"Я їм розповів, як пам'ятаю. Їм моя версія не сподобалася. Тому вони мою версію підправили і підкоригували", - сказав підсудний.

Оперативний співробітник на це сказав, що в його присутності ніякого впливу на підсудного не чинилося. Суд повідомив старшому лейтенанту, що викличе його ще раз пізніше, тому що будуть розглядатися нюанси при відтворенні злочину.

У засіданні оголошено перерву до вівторка 17 липня, де знову будуть допитуватися інші свідки у справі про вбивство Оксани Макар.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування