Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: на Януковича в Лондоні тиснули б західні дипломати

Неділя, 15 липня 2012, 19:44

Президент Віктор Янукович не поїде на Олімпійські ігри в Лондон, побоюючись тиску західних дипломатів.

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко газеті "Сегодня", коментуючи інформацію про те, що українську делегацію очолить не Янукович, а прем'єр Микола Азаров.

"Янукович розуміє, що обставини зараз некомфортні для його візиту в Лондон, тому він посилає Азарова", - вважає Небоженко.

"Президент розуміє, що на нього в цій поїздці будуть тиснути західні дипломати. І я не думаю, що йому так вже треба туди їхати", - зазначив політолог.

У той же час, інший політолог Вадим Карасьов зазначив, що "це скоріше не політичний, а дипломатичний бойкот, тому що українська сторона не зуміла домовитися про жодну зустріч в Лондоні".

За його словами, в Україні у Януковича багато справ: наближаються вибори, неясне питання з Росією.

"Звичайним глядачем Янукович бути не захотів, тому країну представить Азаров. І я не бачу особливих причин президенту туди їхати", - сказав Карасьов.

Як повідомлялося, раніше про можливість поїздки президента на урочисту церемонію відкриття Ігор говорив глава НОК України Сергій Бубка.

Пізніше прес-служба президента повідомила, що делегацію очолить Азаров. "За весь час участі збірної України в Олімпійських іграх президенти України ці змагання не відвідували", - заявили в прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...