Здоров’я митрополита Володимира стабільне – він і служить, і лікується

Середа, 18 липня 2012, 13:02

Стан здоров’я митрополита Київського й всієї України Володимира стабільний: він проходить реабілітацію, але це не заважає вести йому служби.

Про це сказав прес-секретар предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) протоієрей Георгій Коваленко на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Періодично, згідно з консультаціями лікарів, він (митрополит Володимир) проходить ті чи інші процедури й готується до ювілею, але не відпочиває", - сказав він.

"Сьогодні він освячує хрести в одному з київських храмів. Тобто він і служить, і здійснює освячення", - зазначив Коваленко.

За словами протоієрея, стан здоров’я митрополита Володимира стабільний, він перебуває у своїй заміській резиденції – монастирі у Феофанії.

"Ті проблеми зі здоров'ям, які в нього є, вимагають… тривалої реабілітації. Вона триває, але не заважає виконувати йому предстоятельські служіння", - сказав Коваленко.

Як повідомлялося, патріарх Московський і всієї Русі Кирило відвідає Україну 26-28 липня з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Київського й всієї України Володимира й Дня хрещення Київської Русі.

У святкових заходах візьмуть участь представники 13 з 15 помісних православних церков миру – Константинопольської, Олександрійської, Ієрусалимської, Антиохійської, Грузинської, Кіпрської, Болгарської, Польської, Елладської та інших.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування