Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові при зборі підписів проти Януковича зав'язалася бійка

Четвер, 19 липня 2012, 10:34

У Харкові опозиція ледь не побилася з представниками міськради під час проведення акції "Україна проти Януковича".

Чиновники намагалися зупинити акцію, на якій пікетники збирали підписи до позову в адміністративний суд проти президента Віктора Януковича, повідомляє АТН

"Мирний збір підписів ледь не перетворився на масову бійку. На акцію, разом із опозиціонерами, з'явилися й представники міськради, і власноруч кидалися розбирати ще не встановлені намети", - говориться в повідомленні.

Активно заважав пікетникам директор департаменту міськради з питань взаємодії з правоохоронними органами Валентин Топчій. За його словами акція незаконна.

"У нас немає дозволу, вони не подавали заявку на проведення акції… Працівники міліції ми до вас звертаємося, припиніть свавілля", - заявив він.

Люди стали живою перешкодою, щоб захищати намет, який все ж вдалося встановити.

Пікетники показали документи, запевняючи, що й міліцію попередили, і в міськраду заяву відправили.

Представник "Об'єднаної опозиції" Микола Пахнін заявив, що влада була сповіщена, а за Конституцією громадяни й не зобов'язані отримувати дозвіл на мирні збори, а лише повідомляти. За його словами, саме чиновники порушують закон.

А прес-служба МВС стверджує, що пікетники повідомили про акцію за годину до її початку – і тим порушили порядок проведення зборів, мітингів і демонстрацій.

У відношенні організатора акції складено протокол про адміністративне правопорушення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: