Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща зробила євроінтеграцію України своїм пріоритетом

Середа, 25 липня 2012, 08:36

Президент Польщі Броніслав Коморовський називає підтримку європейської інтеграції України одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики Польщі.

Про це сказано у повідомленні прес-служби президента Польщі, передають Українські новини.

"Ще один з викликів - це активна політика на користь добросусідства. Тобто розумна підтримка України на її шляху на Захід", - заявив Коморовський 24 липня у Польщі на щорічній конференції з польськими послами.

При цьому, з його слів, ця дорога повна труднощів, перешкод і протиріч.

"Але якщо так оцінити ситуацію, то з нашого боку має бути залізна рішучість, залізна воля й бажання довести цю стратегічну мету до повного успіху у майбутньому", - заявив він.

Серед інших основних викликів у польській зовнішній політиці Коморовський назвав зміцнення позицій Польщі у період кризи в Європейському Союзі, більш прагматичний підхід у відносинах з Росією та посилення співробітництва зі США.

24 липня Коморовський також зустрівся з високим представником Європейського Союзу у іноземних справах та політиці безпеки Кетрін Ештон, і, як зазначається у повідомленні прес-служби Президента Польщі, основною темою їхньої розмови стали перспективи спільної політики безпеки й оборони й політики сусідства ЄС, зокрема ЄС та України.

Коморовський та Ештон, зокрема, обговорили перспективи підписання та ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомлялося, 1 липня Коморовський заявив про готовність Польщі дружити з усіма українськими політичними силами заради євроінтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування