Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австрійська газета: Українським олігархам пощастило більше, ніж російським

Середа, 25 липня 2012, 12:42

Більшою мірою українські олігархи - вихідці з російськомовного Сходу країни з його розвиненою промисловістю.

Про це пише в своїй статті Едуард Штайнер, яку цитує InoPressa з посиланням на німецьку газету Die Presse.

Українським олігархам пощастило набагато більше, ніж російським при Путіні. В Україні у них є і багатство, і політичний вплив, зауважує Штайнер.

"Певні групи мільярдерів забезпечили собі вплив на президента Віктора Януковича, однак змушені ділитися і з його сином", - йдеться в статті.

"І навіть при тому, що Янукович хоче позбутися від занадто сильного впливу своїх заможних патронів, визначивши в якості силових центрів своїх синів, йому не вистачає хватки його російського колеги", - вважає автор.

Найяскравішим представником олігархів став 45-річний Рінат Ахметов, який займає 39-у позицію в списку Forbes.

"Сьогодні вплив Ахметова підкріплюється тим, що він оточив президента "своїми" людьми", - йдеться в статті.

Проте свою владу і вплив Ахметову доводиться все ж ділити. Наприклад, зі скандально відомим головою "Росукренерго" Фірташем, який повернувся на арену великого бізнесу в якості провідного гравця хімічної та титанової промисловості.

У політичному контексті представники його клану займають, наприклад, посади міністра енергетики і віце-прем'єра з європейської інтеграції.

Інстинкт по утриманню влади демонструє і третя група - навколо братів-олігархів Клюєвих, старший з яких, Андрій, займає пост секретаря Ради безпеки і очолює виборчий штаб українського президента.

Що стосується "сім'ї" Януковича, то в ній найбільшу ділову активність проявляє старший син Олександр.

"Поряд з акціями в будівельній і банківській сферах він володіє частиною акцій в активах інших олігархів", - сказано в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування