Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція заявляє, що не штурмувала, а захищалася від "агресії"

Середа, 4 липня 2012, 11:55

У Міністерстві внутрішніх справ заперечують, що правоохоронці штурмували "Український дім".

"Інформація про начебто штурм "Українського дому" правоохоронцями не відповідає дійсності", - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС в Києві.

"Охорону громадського порядку навколо "Українського дому" забезпечує 1300 працівників міліції та військовослужбовців ВВ МВС України. Міліція забезпечує правопорядок виключно в межах своїх повноважень", - запевняють у відомстві.

За даними МВС, "наразі в акції протесту беруть участь близько 600 мітингувальників".

У міліції також запевняють, що мітингувальники проявили агресію та застосували сльозогінний газ проти правоохоронців.

"Під час сутички біля "Українського дому" мітингувальники знову застосували до правоохоронців сльозогінний газ", - йдеться в повідомленні МВС.

За твердженням відомства, у середу, близько 10:30, "працівники міліції, аби забезпечити безперешкодний прохід до приміщення, відтіснили учасників акції від службового входу "Українського дому".

"Під час цієї спроби мітингувальники почали проявляти агресію по відношенню до міліціонерів, бити палицями, кидати пляшки з водою в обличчя, хапати за формений одяг, вихоплювати фрагменти захисного спорядження, зривати шоломи, а деякі особи з числа учасників акції застосували сльозогінний газ", - заявляє МВС.

"Задля відновлення правопорядку працівники міліції, згідно із законом "Про міліцію", вимушені були застосувати спеціальні засоби. Внаслідок цієї сутички за медичною допомогою звернулося більше десяти правоохоронців, працівників спецпідрозділу "Беркут", - йдеться в повідомленні.

На даний момент, за словами міліціонерів, ситуація навколо "Українського дому" знаходиться під їхнім контролем.

Правоохоронці просять організаторів та учасників масових заходів "не вдаватися до провокацій, не порушувати громадський порядок та проводити заплановані акції з дотриманням вимог чинного законодавства".

Раніше у середу повідомлялося про штурм "Українського дому", де представники опозиції та громадськості зібралися на протест проти ухвалення мовного законопроекту і де мала відбутися підсумкова прес-конференція президента.

За даними очевидців, у натовпі використовували сльозогінний газ. Учасники акції також бачили на землі газовий балончик "Кобра 1".

Очевидці стверджували, що сльозогінний газ застосував саме "Беркут".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: