Під "Українським домом" знову штовханина. Наїхали на ДАІшника

Середа, 4 липня 2012, 13:14

Під "Українським домом", де відбувається акція опозиції, відбувся інцидент, внаслідок якого постраждав співробітник міліції.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", близьк 13:00 "Беркут" оточив площу під "Українським домом" вздовж вулиці Хрещатик.

Депутат Роман Забзалюк повідомив, що перед цим міліція не пропускала на площу автомобіль озвучки.

"Цим командував підполковник Тищенко, по якому вже порушувалась кримінальна справа за перевищення повноважень. Він заявив, що не пускатиме машину озвучки: "Я так захотів, і не буду пускати", - пояснив Забзалюк.

"Він брутально ігнорував вимоги депутатів. Після цього люди підійшли до автомобіля, щоб озвучка все-таки заїхала. Відбулася штовханина і один співробітник міліції імітував, що його нога потрапила під колесо", - заявив депутат.

Після цього, за його словами, самі ж "беркутівці" завдали пошкоджень цьому міліціонеру.

Станом на 13:15, міліція вишикувалася вздовж Хрещатика на площі перед "Українським домом".

За кермом мікроавтобуса, який наїхав на полковника ДАІ, був депутат "БЮТ-Батьківщини" Андрій Кожем’якін, повідомили УНІАН у київському главку міліції.

Пересвідчитись у цьому можна також із отриманого журналістами відеозапису, зазначає агенція.

Після інциденту народний депутат вийшов із автомобіля і зник у натовпі.

Міліція також інформує, що після наїзду заступника начальника відділу ДПС управління ДАІ Києва госпіталізовано з попереднім діагнозом "перелом ноги".

У столичній міліції заявляють, що офіцер просив нардепа прибрати транспортний засіб – але той "проігнорував законну вимогу правоохоронця" і почав рух в бік сходів Українського дому, під час якого й наїхав на офіцера ДАІ.

"Учасники акції таке демонстративне порушення правил дорожнього руху підтримали, створивши "живий коридор" для проїзду автівки та заважаючи працівникам ДАІ зупинити автомобіль", - зазначають у МВС і додають, що у відповідь правоохоронці "створили ланцюг між мітингуючими та проїжджою частиною на Європейській площі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News