Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вирішила не відставати від "регіоналів" і теж погрожує Литвину судом

Четвер, 5 липня 2012, 13:12

Опозиція погрожує подати до суду на Володимира Литвина, якщо він підпише закон про мови.

Про це заявив один з лідерів об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Відповідно до процедури голосування, було порушено все, що можна було порушити. Якщо він підпише закон - ми будемо його судити", - попередив Яценюк.

Водночас він не виключив, що Партія регіонів зобов'яже Литвина рішенням суду підписати цей закон.

"Якщо вони вчора ввечері домовилися про те, що потрібно для Литвина знайти вихід і рішенням суду зобов'язати його підписати цей акт, то варіантів є багато: можна рішенням Печерського райсуду, можна рішенням Конституційного, а можна указ президента підписати "Зобов'язую Литвина виконати з пунктів моєї передвиборчої програми", - сказав Яценюк.

Водночас Микола Томенко заявив, що ніколи в історії Парламенту не було таого, щоб спікера зобов'язували підписати закон.

"Якщо голову ВР змусити виконувати програму Партії регіонів, то це абсурд і треба закривати цей парламент", - додав він.

Що стосується акцій протесту, то опозиція пообіцяла через дві години оголосити свій план дій.

"Ми не можемо мучити людей, коли влада здатна вийти з глухого кута фальсифікацій. Ми не будемо просити людей три місяці сидіти на граніті поки влада домовиться з Литвином. Це зневага до людей і велика честь для влади", - сказав Томенко.

"Ми доб'ємося, що на момент закриття сесії даний закон підписаний не буде, ми виконаємо тактичне завдання. Як тільки створиться нова небезпека, ми будемо адекватно діяти. Наші дії будуть залежити від ступеню небезпеки ухвалення закону про мови", - сказав він.

Як відомо, Олександр Єфремов у четвер заявив, що Партія регіонів звернеться до суду, якщо Литвин не підпише закон про мови.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...