Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не має наміру "зачищати" територію перед Українським домом

Четвер, 5 липня 2012, 15:25

Столична міліція заявляє, що не має наміру протидіяти проведенню акції на захист української мови на Європейській площі біля Українського дому.

Про це повідомили у прес-службі МВС Києва.

"Заяви окремих політичних діячів про те, що начебто працівники правоохоронних органів мають намір "розчистити" майданчик біля Українського дому, не мають під собою жодного підґрунтя", - зазначили у прес-службі.

Крім того, міліція звернулася до організаторів акції біля Українського дому з проханням не підбурювати мітингуючих до силових конфліктів з правоохоронцями.

Керівництво міліції нагадало, що за опір правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків та злісну непокору їхнім законним вимогам передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Водночас, у прес-службі міліції повідомили, що стосовно народних депутатів склали 6 адміністративних протоколів за статтею 185-1 КУпАП "Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій".

Імена депутатів не називають.

Коментуючи події біля Українського дому працівники спецпідрозділу "Беркут" заявляють, що в середу нікого не били, пише "Gazeta.ua".

"Якби нам дали команду, ми б розігнали їх за 5 хвилин. Але чи бачили ви скільки вчора там було спортсменів? Наші хлопці їх упізнали, бо займаються з ними в одних і тих самих місцях. Це боксери, майстри спорту", - зізнався у розмові одни із беркутівців.

"У людей немає роботи, мабуть прийшли підзаробити. Вони признавалися нам, що їм обіцяли заплатити по 200 доларів, а заплатили лише по 100. З наших хлопців 5 людей зараз у лікарні. Одному відірвали ніготь", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування