В Україні може подорожчати інтернет-доступ

П'ятниця, 6 липня 2012, 11:37

У четвер держрегулятор схвалив законопроект, яким вводиться 3,5-відсоткова надбавка до тарифів операторів, що може привести до подорожчання інтернет-доступу, кабельного телебачення і фіксованого зв'язку.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Кошти від цих надбавок оцінюються понад 1,6 млрд грн на рік і будуть спрямовані на розвиток зв'язку в сільських та гірських районах та компенсацію збитків від надання послуг за державними тарифами.

Крім того, оператори побоюються, що ці кошти отримає "Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку.

Компанія обслуговує близько 80% ринку фіксованого телефонного зв'язку, надаючи велику частину послуг за державними тарифами, до того ж є фактично єдиним фіксованим оператором в українських селах.

Зниження відрахувань до Пенсійного фонду - ще одне слабке місце законопроекту.

"В парламенті та уряді можуть не підтримати закон з такою нормою. Пенсійний фонд в цьому випадку втрачає близько 1,1 млрд грн на рік", - говорить директор з корпоративного управління і контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський.

Сама ідея створення Фонду загальнодоступних послуг для фінансування цих потреб не нова.

Вперше вона була висунута в 2007 році - з тих пір уряд і депутати ініціювали декілька законопроектів, які, втім, наштовхувалися на сильне протистояння мобільних операторів, які не хотіли платити додаткові відрахування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News