Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович назвав Донеччину локомотивом і не поговорив із пресою

П'ятниця, 6 липня 2012, 15:51

Президент Віктор Янукович порівняв географічну конфігурацію Донецької області з долонею, простягненою для рукостискання.

Про це він заявив у Донецьку, виступаючи в Центрі слов'янської культури на врочистих зборах, присвячених 80-річчю області, повідомляють Novosti.dn з посиланням на УНІАН.

"Донеччина – це локомотив економіки всієї країни, це її промислове серце", - сказав Янукович.

Він зазначив, що в регіоні сьогодні проживає кожен десятий мешканець України, але дає цей край понад 20% усієї виробленої продукції країни.

Перераховуючи досягнення регіону, його всебічну значимість для України, Янукович сказав: "Якщо поглянути на карту Донецької області, то можна побачити, що за своєю конфігурацією вона нагадує розкриту долоню".

"Цю аналогію неодноразово проводили різні автори в літературі для характеристики нашого краю, з його унікальною історією, що дбайливо зберігає свої традиції. І область відкрита для зовнішнього світу подібно до долоні, простягненої для рукостискання", - зазначив він.

Нинішній візит президента в Донецьку область не включав у себе спілкування з пресою, без якого раніше не обходилася жодна робоча поїздка, зазначає "ОстроВ". 

Програма візиту Януковича стала відома журналістам лише в день його прибуття 6 липня, вона містила в собі тільки один пункт – відвідування в Донецьку Центру слов'янської культури й писемності, де проходили врочистості з нагоди 80-річчя Донецької області.

Після привітань і вручення нагород, глава держави оглянув новий дитячий ігровий майданчик, який відкрили в п'ятницю у парковій зоні Центру. 

Як пояснили журналістам, спілкування Януковича з пресою не було заплановано від самого початку. 

Водночас, джерело "ОстроВа" повідомило, що після святкового концерту в Центрі слов’янської культури й писемності, "у президента своя приватна програма, яка не передбачає висвітлення в ЗМІ". 

А за інформацією "Новостей Донбасса", програма перебування президента в Донецьку кілька разів змінювалася і ще у п'ятницю вранці зустріч президента з донецькою пресою значилася в пунктах програми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: