Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дозволили зустрітися з Тейшейрою

П'ятниця, 10 серпня 2012, 15:29

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає зустрічі із послом Євросоюзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

Про це йдеться у повідомленні державної пенітенціарної служби.

"Засуджена Юлія Тимошенко відповідно до своєї заяви в черговий раз отримала дозвіл на побачення з послом ЄС в Україні паном Тейшерою", - сказано в повідомленні.

"Нагадуємо, що раніше на аналогічне звернення засудженої керівництвом ДПтС вже надавався дозвіл на таке побачення, проте сам посол на зустріч з Тимошенко тоді не прибув", - додали у прес-службі.

Вожночас ДПтС наголошує, що від самого пана Тейшери жодних звернень про надання побачень із засудженоюТимошенко не надходило.

"Рішення про дозвіл на побачення приймалося виключно на підставі заяви самої  засудженої Тимошенко. У ній вона наполягає на зустрічі з послом ЄС в Україні, посилаючись на наявність попередніх домовленостей, та вимагає дозволу на побачення незважаючи на висновки українських та німецьких лікарів, якими зокрема їй рекомендовано протягом певного часу утриматися від будь-яких побачень", - зазначає прес-служба.

У ДПтС такж додали, що служба  не зобов’язана займатись організаціями побачень з ув’язненими або засудженими осіб, а лише в рамках чинного законодавства надає відповідні дозволи на їх проведення.

ДПтС нагадує, що 9 серпня Тимошенко письмово  відмовилась від участі у відеоконференції з американським судом, посилаючись саме на рекомендації українських та німецьких лікарів про обмеження їй кількості побачень.

Водночас у представництві ЄС в Україні "Українській правді" повідомили, що посол перебуває в Україні, однак інфомацію про можливу зустріч поки надати не змогли.

У свою чергу Тейшейра заявив, що він не має в своєму розпорядженні достовірної інформації про те, дозволила йому Державна пенітенціарна служба зустріч з Тимошенко, але в разі позитивної відповіді готовий відвідати її в суботу, 11 серпня.

За його словами, він добивається зустрічі з екс-прем'єром протягом усього часу, починаючи з моменту її арешту, передає "Інтерфакс-Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: