Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буде "деукраїнізація", але "Регіони" не винні - Ющенко

Вівторок, 14 серпня 2012, 20:30

Закон "Про засади державної мовної політики" провела не Партія регіонів, а 30 легіонерів, які пройшли в парламент з опозицією.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі "Радіо "Свобода".

На його думку, впровадження другої державної мови "означає навіть не русифікацію, бо про ті регіони, 13, про які зараз йде мова, вони і так вже русифіковані".

"Там російська Україна вже зроблена. А мова йде про зворотній процес - деукраїнізацію, що там не появляється правової підстави впроваджувати у тих чи інших обставинах українську мову. Іншими словами, це так і називається "деукраїнізація". Сплутані серйозні поняття", - зазначив він.

"Регіональна мова і Хартія регіональних мов направлені на корінні мови, на захист корінних мов. Російська мова у нас не є регіональною. У нас є мова кримських татар, регіональна, яку треба захищати, караїмська, наприклад, яку треба захищати. Це автентичні регіональні мови. У нас змінена дискусія, підмінена дискусія", - додав Ющенко.

При цьому екс-президент, відповідаючи на запитання, чи використав він всі можливості, щоб діючий президент його почув, заявив: "Я думаю, що все попереду".

"Ми програли. Програли не від того, що Партія регіонів перемогла, а в тому, що за тих 234 голоси, які голосувало, 30 голосів - це були легіонери, це ті, які прийшли на, так званому, тлі демократичних сил, з відповідними гаслами і зрадили національним мовним інтересам", - заявив Ющенко.

"Тому я не аплодував би зараз Партії регіонів, що вона щось провела. Не вона провела. Провели зрадники. Провели новітні "кочубеї", яких є десятками у так званих опозиційних силах", - підсумував він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...