Кармазіну відмовили у балотуванні. Він піде до суду

Середа, 15 серпня 2012, 18:12

Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати кандидатом у депутати Верховної Ради по мажоритарних округах депутата від НУНС Юрія Кармазіна.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Центрвиборчкому, передають "Українські новини".

Доповідач з питання, член комісії Олександр Осадчук повідомив, що в ЦВК надійшло 2 заяви від Кармазіна щодо балотування.

Перше з них було подано 10 серпня з проханням зареєструвати його кандидатом по одномандатному мажоритарному округу №151 (Полтавська область).

У той же час 13 серпня від нього ж надійшла заява з проханням зареєструвати його кандидатом по округу №179 (Харківська область).

15 серпня ЦВК отримала документи, пов'язані з відмовою Кармазіна балотуватися по округу №179.

У той же час, як повідомив Осадчук, ЦВК не може враховувати заяву про відмову балотуватися, тому що поки Кармазін не зареєстрований кандидатом ні по одному з відповідних округів.

При цьому він підкреслив, що подача заяв про намір балотуватися одночасно по 2 округах є підставою для відмови в реєстрації кандидата.

В свою чергу Кармазін розповів, що ЦВК умисно відмовилася зареєструвати його кандидатом у депутати.

"Я подав документи по 151 виборчому округу по Полтавській області, …почав дивитися, що підозріло ЦВК не віддає документів на реєстрацію. І 13 серпня зробив такий хід, розуміючи, що тягнеться час, щоби зробити двійника, - подав документи ще по 179 округу по Харківській області. Виходячи з того, що закон, по-перше, не забороняє висуватися по кільком округам, а, по-друге, через те, щоби технологію з двійниками нівелювати", - уточнив він в коментарі Gazeta.ua.

"Жодних правових підстав для відмови, навіть гіпотетичних, теоретичних не залишалося. Тим більше, що закон явно недолугий і, в принципі, дозволяє балотуватися хоч по 225 округах, якщо ти самовисуванець. Більше того, стаття 60 не передбачає взагалі можливості зняття з цих мотивів з реєстрації, чи відмови у реєстрації", - заявив Кармазін.

"Я вважаю це сугубо вмотивованим політичним рішенням, яке я буду оскаржувати. Я хочу сказати: Кармазін був, є і буде народним депутатом!", - підкреслив депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News