На Банковій вважають, що телебачення буде не російським, а конкурентним

Четвер, 16 серпня 2012, 20:43

Українське телебачення не стане російськомовним в результаті імплементації закону "Про засади державної мовної політики".

Таку думку озвучив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско в ефірі "Радіо "Свобода".

Він прокоментував заяву голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Володимира Манжосова про те, що відповідно до закону "Про засади державної мовної політики" Нацрада скасує у бланку ліцензій телеканалів графу "мови".

"Я вважаю, що тут має бути баланс. Ви знаєте, що президент доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу, і вона почала свою роботу. Вона має виробити програму розвитку української мови і передбачити там заходи й відповідне фінансування, щоб українська мова як державна розвивалася", - уточнив Іванеско.

"А по-друге, це має формувати ринок. Якщо глядач хоче отримувати інформацію російською, вірменською, будь-якою іншою мовою, то ринок йому запропонує. Тут має бути свобода інформації, свобода пропозиції", - зазначив Іванеско.

Натомість шеф-редактор проектів "Телекритика" Наталія Лігачова зазначила в ефірі Радіо Свобода, що після скасування у бланку ліцензій графи "мови" більшість українських телеканалів використовуватимуть передусім російську мову.

Медіа-ескперт не погоджується з тим, що у сфері медіа мають діяти лише ринкові умови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...