Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ассанж поговорив із пресою, не виходячи з посольства Еквадору

Неділя, 19 серпня 2012, 18:32

У неділю засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж виступив із заявою для преси з балкона посольства Еквадору в Лондоні.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі, нагадуючи, що в посольстві Ассанж переховується від арешту і подальшої екстрадиції до Швеції.

Перш за все, 41-річний австралієць подякував владі і народу Еквадору за те, що, надавши йому притулок, вони не побоялися продемонструвати всьому світу свою відданість таким загальнолюдським цінностям, як свобода слова і свобода самовираження.

Також активіст висловив подяку ряду інших латиноамериканських держав (які він перерахував в алфавітному порядку), включаючи Аргентину, Бразилію та Чилі, представники яких найближчим часом відправляться до Вашингтона для того, щоб обговорити даний скандал з американською владою.

Перераховуючи людей, на його думку, гнаних владою по всьому світу за політичні переконання і громадянську позицію, власник скандального сайту згадав і про російську панк-групу Pussy Riot, нагадавши присутнім біля посольства, що всього кілька днів тому дівчата були засуджені до двох років ув'язнення.

Крім того, Ассанж закликав до звільнення рядового Бредлі Меннінга, якого звинувачують у розголошенні державної таємниці та передачі таємних відомостей сайту Wikileaks, а також бахрейнського блогера Набіля Раджаба, засудженого до трьох років позбавлення волі за коментар в мережі мікроблогів Twitter.

Він також звернувся до президента США Барака Обами з вимогою припинити переслідування Wikileaks та особисто самого Ассанжа, назвавши те, що відбувається "полюванням на відьом".

Повідомлення про те, що Ассанж виступить із заявою, Wikileaks розмістив у Twitter ще в четвер.

Він збирався виступити біля стін еквадорського посольства в Лондоні. Як тільки Ассанж покинув би межі посольства Еквадору, він був би негайно заарештований владою Великобританії. У підсумку, засновник Wikileaks вирішив звернутися до преси з балкона посольства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: