Pussy Riot загрожує ще один суд

Понеділок, 20 серпня 2012, 09:10

Учасницям панк-групи Pussy Riot загрожує ще один суд про компенсацію в розмірі 30 тисяч рублів, що становить близько 7,5 тисяч гривень.

Співбесіда сторін по відповідному позову жительки Новосибірська у зв'язку з моральними страждання, які їй нібито причинили дівчата в храмі Христа Спасителя, пройде в понеділок, передає РИА Новости.

У ході співбесіди вирішується питання про підготовку процесу по цивільній справі, зокрема, суддя роз'ясняє сторонам їхні процесуальні права й обов'язки, уточнює позовні вимоги заявника й дызнаэться, які є заперечення у відповідача або його представника, вирішує питання про те, чи потрібно чи залучати до справи співвідповідачів і третіх осіб, а також проводити експертизи.

Крім того, у ході співбесіди ставиться питання про те, чи можуть сторони досягти мирової угоди.

У той же час адвокат дівчат, засуджених до 2 років позбавлення волі, заявив, що вони не будуть просити про помилування.

"Наші підзахисні дуже чітко висловилися щодо цього: вони ні за яких умов не будуть просити помилування", - сказав адвокат Микола Полозов.

П'ять дівчат наприкінці лютого прийшли в храм Христа Спасителя Москві й, надягши маски, провели так званий " панк-молебень" із закликами "Богородиця, Путіна прожени".

Відео з виступом було викладене в інтернет і викликало великий суспільний резонанс.

Хамовницький суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну й Катерину Самуцевич до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування