Опозиція знайшла суддю, який готовий розповісти, як підробляли рішення КС

Понеділок, 20 серпня 2012, 11:56

Опозиція має свідчення колишнього судді КС про тиск на нього під час розгляду подання щодо повернення до Конституції 1996 року.

Про це заявив один з лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, перераховуючи на прес-конференції "злочини" президента Віктора Януковича, які, за його словами, є підставою для імпічменту.

"У нас є прямі свідчення одного з суддів КС про те, що на нього тиснули під час розгляду подання про повернення до старої Конституції. Ця людина вже не є суддею КС, але свідчення є", - сказав він.

Крім того, за словами Яценюка, опозиція звинувачує Януковича у незаконному підписанні Податкового кодексу, мовного закону, а також у незаконному призначенні прем’єра, Кабміну та низки місцевих чиновників.

Саме ці підстави, за його словами, лягли в основу позову з умовою імпічменту Януковичу, який опозиція має намір подати до Вищого адмінсуду найближчими днями.

Яценюк додав, що позивачем виступає особисто він, як того вимагає законодавство, але "першою, хто приєднався до позову, була Юлія Тимошенко".

"Ми свідомі того, що українські суди знаходяться під контролем режиму Януковича, а тому ми вже готові до процесу в Європейському суді, а також до протестів на вулицях", - сказав він.

Коментуючи інформацію про існування розколу в опозиції через несправедливий розподіл місць у списках, а також про можливість проведення ще одного з’їзду для переформатування списку, Яценюк зазначив:

"Усі ображені не мають права ображатися за те, що їм не дали місця народного депутата, оскільки чинним членам парламенту, які не потрапили до списку, робилися пропозиції щодо участі у виборах по мажоритарних округах".

 

У свою чергу інший лідер об’єднаної опозиції Олександр Туричнов назвав провокацією усю інформацію щодо нового з’їзду опозиції.

Водночас він не виключив, що він можу відбутися, "але лише для того, щоб підкорегувати список і виключити з нього тих, хто погано працює на перемогу опозиції".

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування