Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: вибори в Україні, фактично, вже можна визнавати недемократичними

Вівторок, 21 серпня 2012, 11:18

Голова комітету з іноземних справ Європарламенту Елмар Брок вважає, що парламентські вибори в Україні, фактично, вже можна визнавати недемократичними.

Про це він заявив в інтерв’ю Тиждень.ua.

Зокрема, Брок вважає неприпустимими, що Юлії Тимошенко, Юрію Луценку та іншим опозиційним політикам не дозволяють брати участь у виборах або поводяться з ними несправедливо.

"Політично мотивовані вироки та судові процеси руйнують шанси на вільні та чесні вибори восени", - вважає політик.

За його словами, "українські вибори не можуть бути розцінені як вільні, прозорі та чесні. Це відкрите порушення верховенства права та демократії".

"Я знову підкреслюю, йдеться не лише про випадки з Тимошенко та Луценком, а й про інші, зокрема й на місцевому рівні. На жаль, ми змушені констатувати, що опозиційні політики перебувають під тиском та в невигідному становищі", - заявив Брок.

За його словами, вільні та чесні вибори - це не лише питання технічних процедур в день самого голосування.

"На жаль, ми вимушені зазначити, що шансів на вільні та чесні вибори стає дедалі менше. ЄС та Європарламент знайдуть правильні відповіді у потрібний момент. У Києві ніхто не повинен сподіватися, що все скінчиться та буде забуто після сфальшованих виборів", - сказав Брок.

Політик також зазначив, що не бачить ніяких кроків української влади з виконання останньої резолюції Європарламенту щодо України.

"Поки що я бачу лише, як українська влада дедалі більше відходить від зазначених у резолюції рекомендацій, тим самим ізолюючи себе", - наголосив європарламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування