Кількість українських мігрантів досягла 6 мільйонів осіб

Вівторок, 21 серпня 2012, 15:07

Число емігрантів з України досягла 6 мільйонів чоловік, або ж сьомої частини всього нинішнього населення колишньої радянської республіки.

Відповідні дані опублікувала Міжнародна організація з міграції, пише "Радіо Свобода".

Відтік громадян України відбувається в основному за рахунок студентів. Половина українських емігрантів - молодь у віці до 35 років.

За останні три роки кількість бажаючих навчатися за кордоном виросла мінімум на 10 відсотків.

Про це говорить консультант з освітніх програм одного з освітніх агентств Ганна Уразова.

За її словами, найчастіше українські студенти обирають для навчання Британію, Канаду, Латвію, Литву, Польщу, США і Чехію.

"Перш за все - через кращу якість освіти. Адже тут навчальні програми є актуальними і мають практичний характер", - констатує фахівець.

Крім того, за словами експерта Центру Разумкова Павла Розенка, Україна відлякує молодь низьким рівнем соціальних послуг, недоступністю житла, відсутністю національного культурного простору та професійних перспектив.

До того ж про довгострокову стратегію на українському ринку праці сьогодні ніхто не говорить, відзначає експерт.

Соціологічне опитування київського центру "Софія" свідчить, що більше половини молодих жителів України у віці від 18 до 29 років готові емігрувати.

Середня зарплата на Україні - близько 370 доларів - в числі найнижчих на пострадянському просторі, не кажучи про європейські країни.

Нагадаємо, в період з 2002 до 2009 року 28 000 українців отримали німецьке громадянство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування