Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: хвиля російської мови зупиниться після виборів

П'ятниця, 24 серпня 2012, 08:43

Хвиля визнання російської мови регіональною зупиниться після виборів, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Ця хвиля, я так розраховую, зупиниться після виборів", - сказав Литвин у четвер в ефірі 5 каналу, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Я думаю, що прийде осмислення в місцеві органи влади, що всі рішення, які вони приймають - це лягає виключно на місцевий бюджет. Очевидно, треба спочатку порахувати, у що обійдеться зміна вивісок, зміна бланків, я не кажу про щось більш серйозне", - вважає він.

Спікер парламенту зазначив, що вже нині існують "кілька законопроектів, в тому числі мій, в тому числі Сергія Головатого, такий ґрунтовний закон, народного депутата Палиці та ряду інших, щодо статусу української мови як державної та щодо порядку застосування мов в Україні".

Литвин вважає, що до виборів не вдасться прийняти збалансоване рішення з мовного питання.

"Тому я вважаю, що було б добре, надзвичайно позитивно те, якби ми прийняли, скажімо, у вересні загальнодержавну програму розвитку української мови як державної, з насиченим її фінансуванням бюджетним ще в 2012 році і в бюджеті на 2013 рік", - зазначив він.

На думку Литвина, "це була б спокійна, зважена відповідь на ті занепокоєння, песимістичні і негативні настрої, які домінують у певної частини українського суспільства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: