Томенко: доля Азарова залежить від результатів виборів

Понеділок, 27 серпня 2012, 14:14

Віце-спікер Микола Томенко прогнозує відставку прем'єра Миколи Азарова в разі, якщо Партія регіонів за результатами виборів займе друге місце.

"За сьогоднішніх обставин відставка Азарова з посади прем'єр-міністра читається в разі, якщо Партія регіонів за партійним списком посяде друге місце, а отже, програє вибори", - сказав він в ході конференції на порталі Liga.net.

На його думку, в разі, якщо за рахунком мажоритарної складової владі все-таки вдасться створити більшість, шанси нинішнього керівника штабу Андрія Клюєва стати прем'єром зростають.

Водночас Томенко вважає, що до виборів не варто чекати відставок ані в уряді, ані на рівні місцевої виконавчої влади.

"Не таємниця, що абсолютна більшість урядовців задіяна у виборчій кампанії, а голови обласних адміністрацій в абсолютній більшості є керівниками виборчих штабів у своїх областях. Тому кадрові зміни відбудуться за результатами виборів, а не під час їх проведення", - сказав він.

"Зараз прогнозувати рано, але той факт, що ключовим спікером Партії регіонів знову став Микола Азаров, говорить про те, що кадрові прем'єрські аванси, що їх, як кажуть, роздавав Віктор Янукович Сергію Тигіпку, Андрію Клюєву чи іншим, залишаються поки що авансами", - вважає Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: