Журналісти ТВі заявляють, що їх канал хочуть знищити

П'ятниця, 31 серпня 2012, 09:58

Журналісти телеканалу ТВі заявляють про спроби знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу.

Про це йдеться у зверненні журналістів каналу до української громадськості, ПАРЄ, Європарламенту, ОБСЄ, місій спостереження за виборами та міжнародних спостерігачів, учасників Всесвітнього Газетного Конгресу та Всесвітнього Форуму Редакторів, посольств та міжнародних громадських організацій.

"З кінця липня в Україні розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради. ТВі, головним редактором якого я є, з початком кампанії було піддано безпрецендентному тиску, метою якого є знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу", - йдеться в заяві, підписаній від імені журналістів головним редактором телеканалу Віталієм Портниковим.

Журналісти нагадують, що 13 вересня у Окружному адмінсуді Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до ТВі, "у результаті якої, канал може бути доведено до банкрутства, а проти його керівника Миколи Княжицького, знову може бути порушена кримінальна справа".

"Починаючи з кінця липня цього року, напередодні виборів, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно вимикати сигнал ТВі. Більше 60 кабельних компаній лише протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів", - зазначає колектив телеканалу.

"З початку вересня цього року найбільший кабельний оператор "Воля" без попередженння вирішив перевести ТВі з популярного базового пакету у дорогий розширений пакет, який є доступним лише для третини користувачів цього оператора", - додали на ТВі.

Лише за перший місяць виборчої кампанії дві третини киян були позбавлені можливості дивитися наш канал. Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діють під незаконним тиском української влади та під загрозою закриття.

"Ми потребуємо вашої підтримки. Ми закликаємо вас заявити українському президентові Віктору Януковичу та іншим керівникам країни про неприпустимість репресій та знищення свободи слова, зокрема у передвиборчий період", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування