Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Потерпілий" у справі Луценка може взагалі не прийти до суду – прокурор

Субота, 4 серпня 2012, 10:26

Засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесено на 10 серпня через відсутність даних про вручення повідомлення потерпілому Валентину Давиденку про час проведення засідання.

Про це повідомив представникам ЗМІ державний обвинувач у справі Віктор Клименко, передає УНІАН з посиланням на Відділі зв'язків із ЗМІ Генпрокуратури.

"Відповідно до ухваленого судом рішення, мотивом для оголошення перерви в сьогоднішньому (3 серпня) судовому засіданні була не сама по собі неявка потерпілого, а відсутність даних про вручення йому повідомлення про час проведення сьогоднішнього судового засідання", - сказав він.

"У зв'язку з цим суд і оголосив про своє рішення перенести розгляд кримінальної справи на 10 серпня, повторно направивши запрошення потерпілому з метою отримати підтвердження того, що такі запрошення потерпілий отримує", - підкреслив Клименко.

На запитання журналістів, чи продовжить суд 10 серпня засідання в разі повторної неявки потерпілого до судової зали, Клименко нагадав, що згідно з вимогами чинного законодавства, участь потерпілого в судовому засіданні є виключно його правом, і ніхто не може змусити потерпілого реалізувати це право.

На уточнююче запитання представників ЗМІ, чи може взагалі не з'являтися до суду потерпілий, Клименко відповів: "Так точно. Це його право, яким він (потерпілий) розпоряджається на власний розсуд".

Також прокурор наполягає, що не має значення, чи вважає Давиденко себе потерпілим.

"Хочу також наголосити на тому, що гарантовані Конституцією права громадянина, у тому числі й на таємницю телефонних розмов, є невідчужуваними і не можуть бути порушені за жодних обставин, незалежно від міркування самої особи", - підкреслив представник держобвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування