Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дипломат: Україна - новий об’єкт презирства для Заходу після Росії

Понеділок, 6 серпня 2012, 12:12

Для Європи Україна стає замінником Росії, на який можна направляти своє незадоволення та презирство без особливих наслідків.

Про це пише професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль у статті World Affairs з посиланням на східноєвропейського дипломата.

"Клептократія Януковича є не гіршою за режим Путіна, але зважаючи на те, що вона не несе жодної енергетичної чи військової загрози, то Україна стала ідеальним "східноєвропейським іншим". Таким чином немає необхідності бути коректними щодо України, оскільки немає що втрачати", - йдеться в статті.

Автор висловлює сумнів, що події у Росії, як Олімпіада в Сочі, західні посадовці бойкотуватимуть так само, як українську частину Євро 2012.

"З кожним новим проявом бандитизму режиму Януковича ці ідеї отримують нове емпіричне підтвердження. А Україна стає замінником для презирства, з яким європейці ставляться до Росії (не менше, ніж до України), але ніколи про це не скажуть. Яка огидна доля для України: стати замінником Росії", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: