Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юристи Skadden в Україні витратили в 2 рази більше, ніж Мін'юст їм заплатив

Вівторок, 7 серпня 2012, 10:47

Видатки на переліт і проживання юристів з компанії Skadden в Україні на початку літа перевищує офіційно заявлену Мін'юстом суму контракту із цією компанією.

Про це у своєму блозі на Українській правді пише журналіст Мустафа Найем.

"Тільки переліт і проживання в Києві чотирьох юристів обходиться компанії мінімум в $21960. За офіційним курсом НБУ (7,99) це становить 175460 гривень, що приблизно вдвічі перевищує офіційно заявлену суму контракту з американцями", - пише журналіст.

За його даними, тільки в червні в Києві побували два старших партнери компанії Skadden – Cliff Sloan і Gregory B. Craig. Під час робочого відрядження їх супроводжували два помічники (associate partners) з Вашингтонського офісу компанії.

Четверо юристів прибутку в Київ прямим рейсом з Вашингтона й прожили в столиці в цілому півтора тижня, відзначає Найем.

"Найдешевший переліт Вашингтона-Київ економом-класом авіалініями Delta коштує $1590. На чотирьох – $6360. По моїй інформації, у Києві американські юристи зупинилися в Fairmont Grand Hotel Kyiv. Найдешевший номер у готелі Fairmont обходиться в $390 на добу. Десять днів проживання - $3900, на чотирьох - $15600", - пише журналіст.

Він також зазначив, що за останні кілька місяців направив шість листів в офіси Skadden у Вашингтоні, Нью-Йорку й Лондоні із проханням вказати, на яких умовах компанія сприяє українському уряду.


"Ніякої письмової відповіді я не одержав. І лише кілька тижнів назад мені передзвонили з Вашингтонського офісу й в усній формі заявили, що не вправі коментувати комерційний контракт", - відзначив він.

"Тим часом, хотілося б нагадати й американським юристам і представникам Міністерства юстиції України, що даний контракт оплачується з коштів державного бюджету України й для громадян України фінансова сторона угоди не може становити комерційну таємницю", - підкреслив Найем.

Раніше Мін'юст заявив, що вартість контракту з Skadden, яка найнята для підготовки України до процесу по Тимошенко в Європейському суді з прав людини, склав 95 тисяч гривень.

При цьому представник України в Європейському суді з прав людини Назар Кульчицький відзначив, що контракт між урядом України й компанією Skadden не припускає оплату транспортних видатків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...