Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко налаштували відеозв’язок між судом, колонією і лікарнею

Середа, 8 серпня 2012, 10:38

У Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці", де лікують Юлію Тимошенко, облаштувати кімнату для відеоконференцій.

За словами головного лікаря ЦКЛ №5 Михайла Афанасьєва, це була пропозиція німецьких лікарів із клініки "Шаріте", які керують лікуванням Тимошенко, а не примус суду, передає "BBC-Україна".

Витрати взяла на себе "Укрзалізниця".

Щоправда, жодного разу відеозв’язку з Німеччиною не було, визнав Афанасьєв.

Кімната знаходиться на 9-му поверсі лікарні, там же розташована палата Тимошенко. Відстань між ними, як зазначив головний лікар, 35 метрів.

На вікнах приміщення встановлені решітки, двері – броньовані.

Забезпечує зв’язок швидкісний і захищений від сторонніх втручань канал інтернету, з обладнання в кабінеті встановлений великий екран, камера, переносний монітор, аудіопульт, кілька мікрофонів, у тому числі, окремий – біля лікарняного ліжка.

Усе це дозволило лікарні дати ствердну відповідь на запит судді Костянтина Садовського, який слухає справу щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України", про технічну можливість відеоконференції між клінікою та судом, заявив Афанасьєв.

Схоже, хоча й простіше, приміщення показали і в Качанівській колонії, де має відбувати покарання Тимошенко. Кабінет для відеоконференцій тут також розташований у тому ж корпусі, що й кімната VIP-засудженої. Мікрофон у кімнаті для телеконференцій також встановлено біля лікарняного ліжка.

Але в колонії, як і в лікарні, заперечують, що облаштували "телекімнату" спеціально для суду над Тимошенко.

За словами начальника колонії Івана Первушкіна, кімната з’явилась навесні і з того часу відеозв’язок використовували вже двічі. Щоправда, у яких саме справах і що це було – допит, свідчення чи власне суд – Первушкін не уточнив.

31 липня суддя Садовський відклав слухання у справі ЄЕСУ на 14 серпня через відсутність Тимошенко. Суд поставив надіслати запит голові Апеляційного суду та головному лікарю ЦКЛ "Укрзалізниці" про технічну можливість відеозв'язку з Тимошенко, а також отримати відповідь від підсудної щодо такої можливості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування