Соратники Тимошенко просять світ застосувати до Януковича "важелі впливу"

Середа, 8 серпня 2012, 18:07

Об’єднана опозиція розцінює відмову в реєстрації на виборах Юлії Тимошенко і Юрія Луценка як порушення прав мільйонів співгромадян на волевиявлення.

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина", щодо відповідної відмови ЦВК.

"Ми не визнаємо цього рішення ЦВК і вважаємо його спрямованим на виконання особистого замовлення Віктора Януковича", - йдеться в повідомленні.

"Тимошенко є і буде нашим лідером, що на чолі нашого списку веде об’єднану опозицію "Батьківщин"" до беззаперечної перемоги на парламентських виборах 2012 року, в результаті якої президент Янукович буде усунений від влади, а Україна повернеться на європейський демократичний шлях розвитку", - зазначили в партії.

"Антиконституційна відмова у реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка зайвий раз засвідчила, що нинішня владна команда відкрито заявила про свої наміри провести парламентські вибори в антидемократичний спосіб", - додали в "Батьківщині".

"Цей режим проігнорував чисельні заклики лідерів демократичних країн та вимоги, викладені у резолюціях Парламентської Асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ та Європарламенту щодо надання права повноцінної участі у парламентській виборчій кампанії лідеру опозиції Тимошенко та Луценку", - нагадали в опозиції.

"При цьому Янукович повинен розуміти, що такі вибори світова спільнота не визнає ані чесними, ані демократичними. Такі дії влади призведуть лише до подальшої ізоляції нинішнього політичного режиму та Януковича особисто", - вважають в партії.

"Об’єднана опозиція "Батьківщина" звертається до лідерів провідних демократичних країн світу, до міжнародних інституцій, зокрема до ОБСЄ, ЄС, Ради Європи, ПАРЄ, Парламентських Асамблеї ОБСЄ та інших із закликом надати належну оцінку таким антидемократичним діям влади та просить застосувати всі важелі впливу з метою забезпечення повноцінної участі Тимошенко та Луценка у парламентській виборчій кампанії 2012 року", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування