Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Опозиція подала до суду на ЦВК

Четвер, 9 серпня 2012, 10:35

Обєднана опозиція подала у четвер позов до Адміністративного суду через не реєстрацію у списках кандидатур Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

 

"Сьогодні ми подаємо позов до Адміністративного суду з вимогою до ЦВК%: перше – скасувати своє незаконне рішення (щодо нереєстрації), і друге – відновити у списку кандидатів у депутати Юлію Тимошенко і Юрія Луценка", - сказав він.

 
 

Яценюк нагадав, що відповідно до конституції особа, яка має судимість, не може бути обрана, "але обрана і зареєстрована це два різні поняття".

 

"Тому в даному випадку, якщо Європейський суд скасує незаконний вирок стосовно Юлії Тимошенко, а ми переконані, що її справа і справа Юрія Луценка будуть розглянуті найближчим часом, це означатиме, що Тимошенко не тільки може брати участь у виборах, але й може бути обрана", - сказав він.

 

ю чергу один з лідерів Батьківщини Олександр Турчинорв додав, що у разі незадоволення позову опозиції до ЦВК, вони оскаржуватимуть дії вітчизняного суду у Європейському суді з прав людини, оскільки вважають, що таким чином суд порушить права Тимошенко і Луценко як громадян України.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування